Slagers woedend om vleestax

Slagers zijn woest over het mogelijk invoeren van een vleestax van negentien procent op vlees. Het voorstel voor het invoeren van het hoge btw-tarief (negentien procent) op vlees, staat in een vertrouwelijk stuk van het ministerie van VROM. Dat meldt Vlees Magazine.

Bernard Ter Haar, directeur-generaal Milieu van het ministerie van VROM wil het belastinginstrument inzetten ten behoeve van het klimaat. De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie stelt dat vlees een basisbehoefte is en daardoor thuishoort in het btw-tarief van zes procent. “Een verhoging van de btw draagt niet bij aan een beter milieu”, stelt voorzitter Ad Bergwerff van de KNS.

De KNS vindt dat mensen zelf hun keuzes moeten maken in hun eigen eetpatroon. “De consument ziet ongetwijfeld ook in dat kwaliteitsvlees, bij voorkeur uit een korte keten, het wint van slechte kwaliteit. Een bewuste eter haalt vlees bij de slager. Het verhogen van het btw tarief voor een primaire behoefte als wapen is echt niet acceptabel”, aldus Bergwerff.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!