Omzet Ahold beter dan verwacht

Supermarktconcern Ahold kan tevreden terugkijken op de laatste drie maanden van 2009. De omzetcijfers zijn bovendien beter dan verwacht. Dat blijkt uit de donderdag gepresenteerde resultaten van het vierde kwartaal.

Ahold boekte in het laatste kwartaal van 2009 een omzet van 6,8 miljard euro. Dat is 3,4 procent hoger dan in de laatste drie maanden van 2008. Tegen constante wisselkoersen - Ahold haalt de helft van de omzet uit de Verenigde Staten - steeg de omzet met elf procent. Analisten gingen gemiddeld uit van opbrengsten van 6,67 miljard euro.

Ahold zag over heel 2009 de inkomsten stijgen met 8,9 procent tot 27,9 miljard euro. Vorig jaar telde wel een week extra ten opzichte van 2008.

De Nederlandse supermarkten van Albert Heijn zagen de inkomsten over het afgelopen kwartaal met 12,3 procent stijgen tot 2,5 miljard euro. Marktvorsers rekenden op een omzet van 2,42 miljard euro. De identieke omzet - de inkomsten van een aantal dezelfde winkels tegen constante wisselkoersen - kwam uit op 1,2 procent.

De Amerikaanse supermarkten van Stop & Shop/Giant-Landover zetten 4,4 miljard dollar om in het vierde kwartaal, 10,5 procent meer dan een jaar eerder. Giant-Carlisle boekte een omzet van 1,3 miljard dollar, vijftien procent meer dan in 2008. Analisten hadden gerekend om inkomsten van respectievelijk 4,25 en 1,17 miljard dollar.

De Albert- en Hypernova-winkels in Tsjechië en Slowakije deden het minder. De omzet daalde 1,8 procent tot 431 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!