Zeepformule Sabon wil uitbreiden

Retailketen Sabon, met in Nederland 33 vestigingen, gaat verder uitbreiden in Europa. Om dat klaar te spelen, moest de formule op zoek naar een andere geldschieter, want Rabobank trok zich terug, zo meldt De Telegraaf.

De bank haakte af omdat Sabon verder wilde uitbreiden. Volgens Sabon-topman Ultee had Rabobank eerder wel toegezegd om de Europese expansie van de keten te realiseren. Alle Sabon-winkels draaien met positief resultaat, aldus Ultee. “Bovendien is het nooit onze bedoeling geweest klein te blijven en Rabobank wist dat.”

Om toch te groeien en winkelopeningen te realiseren, bedachten Ultee, de participanten en de fondsbeheerders het idee om via een omgekeerde overname het benodigde kapitaal bijeen te krijgen. Ultee: “We zien dit puur als middel om ons bedrijf te laten groeien en de beurs is van oudsher een plek om kapitaal aan te trekken. Dat doen wij nu.”

De uitbreiding vindt de komende jaren plaats naar alle 62 vestigingen van V&D. Daarnaast wil Sabon in Nederland doorgroeien naar honderd vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!