McDonald’s wil Rusland veroveren

Amerikaans fastfoodketen McDonald’s wil dit jaar 45 nieuwe vestigingen openen in Rusland. Dat heeft een woordvoerder van het concern maandag bekendgemaakt aan het Russische persbureau Interfax.

Deze uitbreiding in Rusland, wat voor McDonald’s de snelst groeiende markt in Europa is, vraagt om een investering van circa 135 miljoen dollar (97 miljoen euro).

Twintig jaar geleden, op 31 januari 1990, ging de eerste McDonald's open in Moskou, in wat toen nog de Sovjet-Unie was. Afgelopen dinsdag haalden huidige en voormalige leidinggevenden daar herinneringen aan op. “De avond voor de opening had ik een nachtmerrie dat er niemand zou komen”, vertelde George Cohon, die aan de basis stond van de eerste McDonald's in Rusland. Maar al bij zonsopgang trotseerden zo'n vijfduizend mensen de kou om er een hamburger te halen. Aan het eind van de dag stond de teller op dertigduizend bezoekers.

Inmiddels heeft McDonald’s 245 filialen in Rusland. Concurrent Burger King opende twee weken geleden zijn eerste restaurant in Moskou.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!