Supers vinden 18 jaar te oud

Nederlandse supermarkten discrimineren nog altijd op leeftijd. Personeel dat 18 jaar is wordt vaak te oud bevonden. Van het personeel dat zijn congé krijgt wordt driekwart vervangen door iemand die jonger is. Dat zei voorzitter van CNV Jongeren Jesse Klaver, die zich baseert op een onderzoek van de CNV Dienstenbond, dinsdag op Radio 1.

Supermarkten zien 18-jarigen vaak als te oud en te duur. Deze visie wordt door de supermarktoorlog alleen maar aangemoedigd, meent Klaver.

Van de 220 duizend supermarktwerknemers zijn er 150 duizend onder de achttien. De winkeliers besparen zo veel kosten. Door een ontslag op hun achttiende worden veel jongeren volgens de voorzitter belemmerd in hun carrière. Klaver eist nu dat in de cao's wordt afgesproken niet te discrimineren op leeftijd.

De Commissie Gelijke Behandeling wees de supermarktbranche in 2006 al eens terecht voor leeftijdsdiscriminatie, nadat CNV jongeren daar om had gevraagd. De supermarkten lieten toen weten dat het wel 'meevalt' met het ontslaan van werknemers vanwege hun leeftijd. Jongeren zouden juist vaak zelf opstappen omdat ze tot hun achttiende een bijbaantje hebben en dan iets anders gaan doen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!