Negentig euro per aangegeven winkeldief

Vanaf deze week is een landelijke proef gestart waarbij winkeliers worden beloond met negentig euro per aangegeven dief. Het experiment, dat van start is gegaan in winkelcentrum In de Boogaard in Rijswijk, wordt enthousiast ontvangen door de ondernemers, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Het ministerie van justitie heeft voor de proef 17800 euro beschikbaar gesteld. Volgens Fred den Dulk, voorzitter van de winkeliersvereniging In de Boogaard, zal de proef van justitie om de aangiftebereidheid onder winkeliers in het winkelcentrum te stimuleren, zijn vruchten gaan afwerpen.

“Vooral de kleinere zaken staan te trappelen om mee te doen”, aldus Den Dulk. “De reden hiervan is ook duidelijk: winkeliers met geen of weinig personeel deden niet altijd aangifte bij een diefstal, omdat ze daarmee nogal wat tijd kwijt zijn. Op drukke momenten wil men liefst geen omzet verliezen. Nu een winkelier voor een aangifte negentig euro krijgt, weet ik zeker dat het aantal aangiften van winkeldiefstal hier zal stijgen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!