Interactief shoppen met familie en vrienden

Online woonretailer Direct Design laat klanten op zijn webshop samen winkelen. Deze interactieve vorm van shoppen maakt het mogelijk om met vrienden en familie meubels te bekijken, reviews te bespreken, in te zoomen op producten en elkaars mening te horen over het concept, zo meldt de online retailer in een persbericht.

“Wij zien dat onze bezoekers bij het uitzoeken graag de mening van een vriend of familielid willen horen, of dit nu in de showroom is of online”, signaleert Leon de Haas, directeur van Direct Design. “Bij iedere productpagina op de website van Direct Design is de knop ‘samen shoppen’ te vinden. Via deze knop kan de bezoeker contact leggen met bekenden die beschikken over een account van Windows Live Messenger. Net als bij chatten in Messenger, leg je contact met de persoon met wie je wilt spreken. Je kunt hem in dat gesprek naar een mening vragen over het meubelstuk in kwestie.”

Het contact krijgt vervolgens een uitnodiging en na acceptatie kan in de social shopping omgeving de producten samen bekeken en besproken worden. “Op de ene helft van het scherm is het product te zien en op de andere helft staat de bekende chat functionaliteit.”

De applicatie is voorlopig alleen te gebruiken met Windows Live Messenger, maar volgens Direct Design is de toepassing binnenkort ook mogelijk met andere social networks.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!