V&D en De Bijenkorf te koop

Retailconcern Maxeda zet zijn formules V&D, de Bijenkorf, M&S Mode en Hunkemöller in de etalage. Volgens bestuursvoorzitter Tony DeNunzio ‘hebben alle onderdelen binnen de modedivisie een robuuste financiële prestatie laten zien’. “De tijd is nu rijp voor een volgende stap”, stelt de topman in een donderdagmiddag gepubliceerd persbericht.

De detailhandelsonderneming stelt alle strategische opties voor de onderdelen te overwegen. De doe-het-zelf-activiteiten, Praxis, Formido en Brico, blijven voorlopig behouden. Het concern wordt bij de strategische heroriëntatie geadviseerd door ING en JPMorgan.

Maxeda is in handen van de private equity-partijen Kohlberg Kravis Roberts & Co, Alpinvest Partners en Permira. Deze drie haalden het retailconcern in 2004 van de beurs; Maxeda heette toen nog Vendex KBB.

Warenhuisketens V&D en De Bijenkorf tellen in Nederland respectievelijk 62 en dertien vestigingen. M&S Mode opereert met meer dan 445 winkels in de Benelux, Spanje, Frankrijk en Duitsland, terwijl Hunkemöller 425 filialen heeft in onder meer Nederland, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Rusland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!