Supers eisen duidelijkheid zondagopening

Het Vakcentrum wil duidelijkheid van minister Van der Hoeven van Economische Zaken over de zondagopenstelling van supermarkten. De huidige gang van zaken zorgt volgens diverse ondernemers voor grote onvrede. En de openingstijden van avondwinkels zorgen voor één grote chaos, aldus de
brancheorganisatie van supermarktondernemers.

De belangenorganisatie heeft de minister van Economische Zaken en de Tweede Kamer in een brief laten merken dat er door de Winkeltijdenwet bij supermarktondernemers ‘een toenemend gevoel van rechtsongelijkheid’ groeit.

De zondagopenstelling is een grote chaos omdat gemeentes zelf mogen bepalen op grond van welke regeling supermarkten op zondag open mogen. Dit houdt in dat in enkele gemeentes alle supermarkten op zondag open mogen omdat ze in een ‘toeristisch gebied’ liggen, en in andere gemeenten helemaal geen supermarkten open mogen. En in weer andere gemeenten mag slechts een beperkt aantal zogenaamde avondwinkels zijn deuren openen.

Volgens het Vakcentrum steekt de regeling voor avondwinkels nog het meest. "De praktijk laat zien, dat volstrekte willekeur bepalend is voor welke supermarkt open is of dicht moet blijven. Dit leidt tot vervalsing van de concurrentie. Supermarktondernemers kunnen niet op basis van gelijke voorwaarden met elkaar concurreren."

Het vakcentrum ziet maar één oplossing. "Dat is, dat per gemeente in overleg met alle betrokken winkeliers een individueel besluit genomen moet worden over het al dan niet openstellen van winkels op zondag in de gehele gemeente en de avondwinkel integraal bij deze discussie te betrekken."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!