Nokia en Intel introduceren MeeGo

Nokia en Intel gaan hun besturingssystemen voor de mobiele telefoon samenvoegen onder de naam MeeGo. Met deze stap willen de technologiebedrijven weerstand bieden aan concurrentie van andere nieuwkomers in de industrie. Dat maakten de fabrikanten maandag, op het Mobile World Congress in Barcelona, bekend.

Beide fabrikanten baseren hun software op Linux, waarvan de broncode vrij op internet te verkrijgen is. Het is de bedoeling dat de nieuwe sofware behalve voor mobiele telefoons ook geschikt wordt om te draaien op andere apparaten, zoals televisies en autoradio’s. Zo heeft de gebruiker altijd en overal beschikking over zijn persoonlijke programma’s en gegevens. Een eerste versie van MeeGo moet vanaf het tweede kwartaal verkrijgbaar zijn.

Nokia, de grootste producent van mobiele telefoons ter wereld, is binnen de smartphone-markt op achterstand gekomen van nieuwelingen als Google en Apple. Intel komt op deze markt ook pas net om de hoek kijken, maar is een belangrijke leverancier van chips in mobiele telefoons.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!