Wonenbranche levert flink in

De wonenbranche heeft vorig jaar gemiddeld dertien procent minder omzet geboekt. Dat blijkt uit gegevens van brancheorganisatie CBW Mitex.

Woningtextielzaken lieten relatief de beste cijfers zien met een omzetdaling van zo’n elf procent in vergelijking met 2008. “Dit segment profiteert deels van het feit dat veel consumenten de stap van een verhuizing nu niet durven te nemen. Wel investeren zij in het opfrissen van de uitstraling van de huidige woning”, aldus CBW Mitex-woordvoerder Paul te Grotenhuis.

Vooral keukenboeren en vloerenverkopers hadden het vorig jaar erg moeilijk, hun omzetten daalden respectievelijk met dertien en 22 procent. Te Grotenhuis: “Op deze branches is de situatie in de woningmarkt natuurlijk van grote invloed. Daarnaast speelt bij de vloerenspeciaalzaken het weglekken van omzet een grote rol. De laminaatmarkt wordt gedomineerd door bouwmarkten en tegelijk ontstaan ook steeds vaker totaalformules, waarbij naast meubelen en stoffering ook vloeren onderdeel worden van het assortiment.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!