Britse supermarkten gaan de herkomst van producten van varkensvlees vermelden. Dat heeft de branche afgesproken met de varkens- en vleessector, aldus het Agrarisch Dagblad.
De regeling moet een einde maken aan de verwarring onder consumenten, stelt minister Hilary Benn van plattelandszaken. “Ik zei een jaar geleden al dat ik de onzin van de onduidelijke herkomstvermeldingen op varkensvleesproducten wilde stoppen. Dankzij een werkgroep met boeren, vleesbedrijven en winkeliers hebben we nu een gedragscode waarmee we precies dat bereiken.”
De minister verwacht dat alle grote winkelbedrijven de code tekenen. “Als ze dat niet doen, dan moeten hun klanten vragen waarom ze niet voor duidelijke en eerlijke etikettering zijn.”
Veel in Groot-Brittannië zelf geproduceerde bacon, ham, worstjes en dergelijke worden gemaakt van uit andere landen afkomstig varkensvlees. De grootste leveranciers daarvan zijn Denemarken, Nederland en Ierland. Om vlees als Brits aan te merken, moeten de dieren in eigen land zijn gefokt en gemest en moet ook het vlees in Britse fabrieken zijn verwerkt.
Britse super zet herkomst vlees op etiket
Gepubliceerd op 25 februari 2010 om 00:00
Reacties 0