‘Hele organisatie moet business intelligence dragen’

Wanneer retailers business intelligence (BI) willen oppakken, moet ze zich ervan bewust zijn dat het niet zomaar een IT-project is. BI heeft impact op de hele organisatie en op de werkprocessen van meerdere afdelingen en dus de medewerkers.

BI moet op directieniveau worden opgepakt, maar uiteindelijk moet het worden gedragen door de hele organisatie. Kwaliteit gaat vervolgens boven snelheid. Het is beter een maand later in productie te gaan met de juiste data, dan een maand eerder met data die niet op elkaar aansluiten en daardoor onbetrouwbaar zijn.

Deze conclusies kunnen worden afgeleid uit de Ronde Tafelconferentie die i3 op 25 maart organiseerde, in samenwerking met vaktijdschrift RetailTrends. Tijdens de Ronde Tafelconferentie was ruimte voor een aantal stellingen, waarop de aanwezige retailprofessionals konden reageren.

Eén stelling ging in op online retailing: ‘Traditionele retailers zijn te laat met online en lopen continu achter de feiten aan’. Uit de discussie die volgde, kan worden afgeleid dat retailers zich inmiddels wel degelijk bewust zijn van de kansen van e-tailing.

Maar het goed oppakken en er ook daadwerkelijk succesvol in zijn, is andere koek. Daarvoor zijn investeringen nodig. Niet alleen in financieel opzicht, maar ook wat betreft het aantrekken en aanstellen van de juiste mensen, die beschikken over kerncompetenties die nodig zijn voor e-commerce.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!