Flinke stijging verkoop Blackberry

De verkoop van Blackberry-smartphones is het afgelopen jaar met meer dan veertig procent gestegen. Ondanks deze enorme verkoopstijging werden de afgelopen donderdag gepubliceerde resultaten over het boekjaar 2009 met teleurstelling ontvangen.

Blackberry-producent Research in Motion (RIM) verkocht afgelopen jaar 37 miljoen Blackberry-exemplaren. De winst bedroeg 2,46 miljard dollar op een omzet van 14,95 miljard dollar. RIM liet zich positief uit over de nabije toekomst. ‘We zijn het boekjaar 2011 sterk begonnen en verwachten sterke groei van de verkopen, omzet en winst’, aldus topman Jim Balsillie.

Echter vielen de verkopen in het laatste kwartaal van het boekjaar tegen. Er werden 10,5 miljoen Blackberry-toestellen verkocht, terwijl analisten hadden gerekend op een afzet van elf miljoen.

Diezelfde analisten vrezen echter dat de Blackberry te maken krijgt met toenemende concurrentie van andere toestellen, met name Apple iPhone. De verwachting is dat Apple de exclusieve samenwerking met telecompartner AT & T beeïndigt, waarmee het bedrijf zijn werkterrein uitbreidt. Hiermee wordt Apple een nog grotere concurrent voor RIM.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!