Ook Den Haag start met overvallenteam

De Haagse politie is gestart met een speciaal overvallenteam om het aantal overvallen in de regio Haaglanden terug te dringen. Dat meldt Distrifood donderdag. In het team zullen ruim twintig rechercheurs samenwerken.

Het toezicht op zogenoemde hotspots zal worden verscherpt. Tevens zal het korps potentiële daders nauwgezet gaan volgen. Ook ondernemers, huiseigenaren en woningbouwcorporaties krijgen instructies over de maatregelen die zij zelf kunnen nemen om overvallen tegen te gaan. Daarbij zullen er sneller en meer opsporingsberichten van overvallers verspreid worden, om zo de pakkans te vergroten.

Het afgelopen jaar steeg het aantal overvallen in de regio met 23 procent ten opzichte van 2008. Eerder dit jaar voerden ook de politie, gemeente en het Openbaar Ministerie in Amsterdam een pakket maatregelen in om het aantal overvallen te verminderen. Aan het team wordt door het Openbaar Ministerie een speciale ‘overvallenofficier van justitie’ toegevoegd. Daarnaast zal het OM hogere straffen eisen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!