Champion heeft nog steeds interesse in Carrefour

Het is nog niet duidelijk of supermarktketen Champion twintig Carrefour-winkels gaat overnemen. Dat meldt De Tijd op haar website. Eric Mestdagh, topman van Champion, zou maandag zijn plannen toelichten voor de ondernemingsraad, maar heeft gevraagd om een week uitstel.

“Mestdagh liet weten nog niet rond te zijn met de berekeningen”, aldus vakbondsman Jan De Weghe (BBTK) na afloop van de ondernemingsraad. “Hij heeft wel nogmaals zijn intentie bevestigd om een twintigtal vestigingen over te nemen.”

Het nieuwe uitstel is een tegenslag voor Carrefour, dat zo snel mogelijk de consultatiefase wil afsluiten en wil beginnen aan de concrete onderhandelingen. “In principe zouden we al kunnen starten met de onderhandelingen over de besparingen op de structurele kosten”, aldus Vervoort. “Wij hebben steeds gezegd dat onze deur open staat om al tijdens de consultatiefase daarover te onderhandelen.” De kans dat de vakbonden die onderhandelingen willen loskoppelen van de rest van de herstructureringen is echter minimaal. “Wij maken ons geen illusies”, erkent ook Vervoort.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!