C1000 kondigt nieuwe supermarktoorlog aan

C1000, voorheen Schuitema, wil de komende tijd Superunie voorbij als tweede inkoopmacht van Nederland. Topman Tom Heidman verwacht dat na de zomermaanden de strijd in de Nederlandse supermartkbranche weer helemaal losbarst. "Na de zomer gaan we wat meemaken", aldus de C1000-topman dinsdag op het  What's going on in Retail congres in Nieuwegein.

Voor het marktaandeel van Bijeen, de nieuwe inkooporganisatie bestaande uit C1000 en Jumbo, mikt Heidman op een stijging van 24 naar dertig procent. Met deze dertig procent zal Bijeen Superunie voorbij streven. Superunie zag zijn marktaandeel het afgelopen jaar teruglopen van 33 naar 29 procent. De nummer één, Albert Heijn, inhalen acht de topman onhaalbaar.

Heidman wil de groei realiseren door weer goedkoper te worden en de 'Sjors en Sjimmie uitstraling uit de jaren negentig' weer naar de winkelvloer te vertalen. Afgelopen jaar investeerde de supermarktketen al flink in diverse prijsacties en werd de huiskleur oranje overgespoten in het aggresieve rood. Ook gaat het bedrijf investeren in de ondernemers. Deze moeten op den duur meer vrijheid krijgen om prijzen te bepalen en elders in te kopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!