Bieden onder andere naam mogelijk op Marktplaats

Het is mogelijk om biedingen op producten op Marktplaats te doen onder een andere naam. Hiervoor is slechts het e-mailadres van de accounthouder vereist. Naar het wachtwoord wordt niet gevraagd. Dit meldt Webwereld op haar site na een tip van één van haar lezers. Na de tip heeft de site het succesvol uitgeprobeerd en dit bij Marktplaats gemeld.

Omdat Marktplaats een advertentiesite is, zijn de gedane biedingen niet bindend, tenzij de adverteerder in zijn advertentie op dit punt uitdrukkelijk andere regels hanteert. Dit staat te lezen in de regels van de site.

Doordat het slechts een advertentiesite is, is het kinderlijk eenvoudig om bij advertenties een bod te plaatsen onder een andere gebruiker. Op deze manier worden de verkopers ook voor de gek gehouden. Deze denken een hoog bod te krijgen, wat echter niet valide is.

Bieden onder een ander account kan door het invoeren van een bod en het invullen van het e-mailadres van een derde gebruiker. In het bevestigingsscherm dat na het uitbrengen van een bod verschijnt, vraagt de site bevestiging van het gebruikte e-mailadres met een wachtwoord. Hier kan het gebruikte e-mailadres worden gewijzigd waardoor de malafide bieder zijn eigen gegevens kan invoeren en dus kan inloggen. Hierbij wordt niet het account gekaapt, alleen het uitbrengen van dit specifieke bod.

Ook na inloggen in beide accounts is het bod volledig aan de andere account gekoppeld. Dus aan degene waarvoor geen wachtwoord is ingevoerd, zo blijkt. Marktplaats beloofde in een reactie de kwestie uit te zoeken.



Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!