'Aanpassing concurrentieregels nadeling voor consument'

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) meent dat aanpassing van de Europese concurrentieregels ‘nadelig zal zijn voor consumenten’. Dat liet de organisatie, die alle Nederlandse supermarkten vertegenwoordigd, donderdag in Brussel weten.

Het agrarisch comité van het Europees parlement wil de onderhandelingspositie van boeren ten opzichte van de voedselindustrie versterken. Volgens de supermarkten zal dit de prijs van levensmiddelen flink doen stijgen.

Het CBL heeft inmiddels een rapport overhandigd aan Europarlementariër José Bové, waarin de Nederlandse supermarkten hun visie op hun rol in de keten toelichten. De ketens geven daarin aan niet zoveel winst te maken als regelmatig wordt beweerd. Zo worden inkoopvoordelen uit concurrentie overwegingen vaak vrijwel geheel doorgegeven aan de consument.

“Jammer genoeg denken boeren en producenten vaak productgedreven in plaats van consumentgedreven”, aldus Marc Jansen, directeur consumentenzaken en kwaliteit van het CBL. Jansen pleit voor een betere samenwerking tussen boeren en supermarkten. Europarlementariër José Bové zal 4 mei een rapport over deze kwestie presenteren aan het comité.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!