Lenen bij Kruidvat

Nu het goedkope lenen bij banken na het DSB-debacle flink is afgenomen duiken er steeds meer retailers in die markt. Zo kun je tegenwoordig bij het Kruidvat naast het kopen van je shampoo ook een lening aanvragen. De drogisterij is hiervoor benaderd door spaanse bank Banco Santander, nadat een eerdere samenwerking met Ohra spaak liep.

Normaal gesproken gaat de consument online snuffelen voor informatie, en sluit vervolgens via de telefoon een lening af. Dit gebeurt in driekwart van de gevallen bij de eigen bank. De overgebleven groep gaat op zoek naar het goedkoopste aanbod. Dit kan dus tegenwoordig ook bij het Kruidvat. "Mensen halen een brochure in onze winkel , en vullen hun gegevens vervolgens in op onze website. Deze aanvraag gaat vervolgens naar onze partner, Banco Santander", aldus José Mes van A.S. Watson, eigenaar van Kruidvat.

Deze methode wordt in landen als Duitsland en Engeland al langer toegepast. "Consumenten zien ons als een betrouwbaar, sterk merk en daar profiteren we van. We spelen de rol van bemiddelaar, en hebben daarvoor ook toestemming van Autoriteit Financiële Markten (AFM)", aldus Mes.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!