'V&D, het is wat de gek er voor geeft'

Het zou voor opkoopfonds KKR wel eens een heel zware klus kunnen worden om warenhuisketen V&D te verkopen. V&D-voorman Mark McKeon repte deze week van veel interesse. “Het is een verkooppraatje”, stelt een niet bij naam genoemde zakenbankier tegenover dagblad De Pers.

“V&D blijft een moeilijk verhaal. Omdat het een winkelformule is die niet met zijn tijd is meegegaan, verwacht ik geen stormloop. Alleen de restaurants van La Place zijn een pareltje en draaien goed”, aldus de man.

De zakenbankier denkt dat het voor Maxeda makkelijker is om Hunkemöller en de Bijenkorf te verkopen. “Daar is animo voor.” Zo zou Victoria’s Secret naar Hunkemöller kijken en zou er voor De Bijenkorf met name uit het buitenland veel belangstelling zijn. Maar de andere winkelketens gaan pas in de verkoop als voor V&D een nieuwe eigenaar is gevonden.

Wat de verkoop van V&D opkoopfonds KKR zou moeten opleveren, vindt de bankier lastig in te schatten. “Het is wat de gek er voor geeft.” De hele modetak zou zo’n 500 à 600 miljoen euro kunnen opleveren, verwacht hij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!