Investeerders M&S vestigen hoop op Bolland

Partijen die beleggen in Marks & Spencer hopen dat Marc Bolland de formule net zo’n ommezwaai zal bezorgen als hij met supermarktketen Morrison deed. De Nederlander schudde het stoffige, niet renderende karakter van Morrison af en zorgde ervoor dat de keten weer flinke omzetgroei realiseerde.

De M&S-directeur komt voor een grote uitdaging, aangezien Britse supermarktketens omzet van M&S zowel op het foodfront als op kledinggebied afsnoepen. De omzet van Marks & Spencer stokte vorig jaar op zo’n negen miljard pond, dat is maar tien procent meer dan een decennium geleden. Ter vergelijking: de omzet van Tesco verdrievoudigde de afgelopen tien jaar.

“Er ligt een duidelijke taak in het verschiet”, laat Robert Talbut, chief investment officer bij Royal London Asset Management, die aandelen van Marks & Spencer beheert, weten. “De formule heeft veel potentie, maar er zijn flinke uitdagingen als wordt gekeken naar wat concurrenten doen.”

Bolland moet onder meer de foodunit van M&S, waar de formule de helft van zijn omzet vandaan haalt, nieuw leven inblazen. Wat betreft kleding moet Bolland zorgen dat de stuksverkopen stijgen. Het assortiment moet meer plaats bieden voor modische en voordelige kleding.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!