‘Banken willen kleine retailers niet financieren’

Banken willen kleine retailers niet financieren omdat ze dit vaak te riskant vinden. Dit meent Bob Ultee, directeur van huidverzorgingsformule Sabon. “Als het aan de banken had gelegen, dan had Sabon Nederland niet meer bestaan. Ik ben de beurs opgegaan, dit was het laatste redmiddel om te kunnen groeien”, zo laat hij weten in het meinummer van RetailTrends.

Door de houding van Nederlandse banken wordt volgens Ultee de eenheidsworst in Nederlandse binnensteden alleen maar groter. “Deze ontwikkeling is al jaren aan de gang en kan alleen veranderen als banken veranderen. Het is belachelijk dat kleine gezonde retailformules niet op financiële steun kunnen rekenen.”

De overheid moet volgens Ultee ook water bij de wijn doen. “Ministeries moeten stoppen de banken aan zulke belachelijk strenge regels te houden. Want al zouden banken retailers willen financieren, dan kunnen.... Lees het vervolg in het meinummer van RetailTrends. Een jaarabonnement op RetailTrends? Klik hier. U kunt een gratis proefnummer aanvragen via sales@retailtrends.nl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!