Omzet detailhandel trekt weer aan

Nederlandse winkeliers hebben in maart hun verkopen zien toenemen met 2,9 procent in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Het is voor de detailhandel de eerste omzetgroei na dertien maanden van dalende omzetcijfers. Dat meldt het CBS.

Hoewel de omzet in maart steeg ligt het cijfer nog altijd onder het niveau van maart 2008 en 2007. In het eerste kwartaal kwam de totale omzet 1,3 procent lager uit ten opzichte van de eerste drie maanden een jaar terug. Als rekening wordt gehouden met het verschil in de samenstelling van koopdagen tussen maart 2010 en maart 2009, komt de omzetontwikkeling op ongeveer 0,5 procent uit.

De winkels in voedings- en genotmiddelen realiseerden in maart 2010 een toename van de omzet van bijna drie procent in vergelijking met maart 2009. Bij de voedingsspeciaalzaken bleef de omzet gelijk; supermarkten boekten drie procent meer omzet.

In de non food-sector hadden vier branches in 2010 meer omzet dan in maart vorig jaar en drie minder omzet. De omzet in de totale sector lag bijna twee procent hoger dan een jaar eerder. Het volume groeide met ruim één procent terwijl de prijzen licht stegen.

Brandstofprijzen stegen in maart van dit jaar sterk in vergelijking met dezelfde maand van vorig jaar. Mede door deze stijging kwam de omzet van de tankstations in maart ruim zeven procent hoger uit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!