Daling Europese autoverkopen

In Europa zijn afgelopen april minder personenauto's verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. In vergelijking met april vorig jaar namen de Europese autoverkopen af met 7,4 procent. In het eerste kwartaal van dit jaar was er nog wel sprake van een toegenomen verkoop met 4,8 procent. Dit heeft de Europese brancheorganisatie van autofabrikanten ACEA maandag bekend gemaakt.

In totaal verkochten autofabrikanten gedurende april 1,13 miljoen personenauto's in de Europese Unie . Vorig jaar lag dit aantal op 1,22 miljoen. Over de eerste vier maanden van 2010 lag het aantal verkochte personenauto's op ruim 4,80 miljoen. Vorig jaar waren dit er 4,58 miljoen.

De verkopen verschillen per land fors. Zo verdubbelde het aantal verkochte personenauto's in Ierland in april bijna, maar zagen zowel Slowakije als Bulgarije hun verkopen met ruim vijftig procent afnemen.

In Nederland stijgen de autoverkopen nog steeds. Het aantal verkochte auto's in ons land nam in april met ruim 24 procent toe tot 37.654 stuks. Ook in de periode van januari tot en met april waren de verkopen flink hoger (18 procent) dan in het afgelopen jaar. In die periode werden in ons land 182.728 personenauto's verkocht ten opzichte van 154.895 stuks een jaar eerder.

Ook in België (20 procent), Finland (39 procent), Portugal (32 procent), Spanje (39 procent) en Zweden (40 procent) namen de autoverkopen flink toe. In Hongarije (min 45 procent), Italië (min 15 procent), Roemenië (min 19 procent) en Estland (min 25 procent) liep het aantal verkochte auto's terug.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!