Lichte verbetering duurzaam visaanbod supers

De verduurzaming van het visaanbod in supermarkten is het afgelopen jaar minimaal geweest. Dit blijkt uit de jaarlijkse supermarktranglijst van actiegroep Greenpeace.

Greenpeace geeft geen enkele supermarktketen een voldoende voor de verduurzaming van het visassortiment. Jan Linders, Coop, Spar en Aldi zijn volgens de actiegroep de supermarkten met het minst duurzame visassortiment. Overigens scoort er geen enkele supermarktketen een enorme onvoldoende op de ranglijst van Greenpeace. Alle ketens scoren een 'redelijk', waarbij Super de Boer en Jumbo het relatief gezien het beste doen.

De actiegroep ziet na jaren van goede vooruitgang momenteel een stagnatie in de ontwikkeling naar een duurzamer assortiment. "We zien steeds vaker dat vis in supermarkten onterecht als duurzaam wordt gepresenteerd", aldus Femke Nagel van Greenpeace.

De organisatie is met name kritisch over keurmerken waar supermarkten zich vaak op beroepen wanneer zij ‘foute’ vis vervangen. Deze keurmerken bieden vooralsnog te weinig garanties. Greenpeace denkt dan ook niet dat supermarkten hun doelstelling om in 2011 een duurzaam visaanbod te hebben gaan halen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!