Coolblue opent fors meer webshops

Coolblue opende de eerste vier maanden van dit jaar 24 nieuwe webshops. Hiermee komt de teller op 57 formules. Dit liet Pieter Zwart weten tijdens een congres dat gisteren werd gehouden door detailhandelsplatform VEDIS, Toshibatec en Capgemini.

Met formules als Digicamshop.nl, Laptopshop.nl, Pdashop.nl en Smartphoneshop.nl bedient Coolblue talloze nichemarkten. Zwart wil binnen deze sites meer inzetten op het merk Coolblue. “We willen een specialist zijn, dat betekent dat je ook je eigen merk en product moet maken”, vertelt Zwart. “Ook schuiven we de specialistische ‘losse’ winkels dichter naar elkaar toe door het afrekengedeelte en de zoekfunctionaliteit op een prominentere plek te zetten. We denken dat dat positieve gevolgen heeft voor de omzet.”

Coolblue biedt klanten de optie dat ze gratis betalingen kunnen doen met een creditcard. “Door deze extra service merken we dat de conversie omhoog gaat.” Het toevoegen van bricks – er zijn winkels te vinden in Eindhoven en Groningen – aan het van origine webgeoriënteerde bedrijf zorgt volgens Zwart voor een uplift.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!