Best Buy komt met dvd-service

De Amerikaanse elektronicagigant Best Buy start eind mei met een dvd-service voor klanten. Hiermee kunnen consumenten via de site de laatste dvd’s kopen of huren. De films worden via een high speed internetverbinding verzonden.

Door deze stap zoekt Best Buy de concurrentie op met Walmart, Amazon, Netflix, Apple en Blockbuster, die al langer een soortgelijke dvd-service aanbieden. Om de digitale service aan te bieden werkt Best Buy samen met Sonic Solutions. Dit bedrijf levert de technische ondersteuning om de dvd’s bij de klanten te krijgen.

De huur-dvd’s zullen op ongeveer vier dollar komen per titel (rond de drie euro), de koop-films op ongeveer vijftien dollar (elf euro). Hoewel Best Buy de digitale service groots zal promoten, verwacht het bedrijf niet dat de digitale omzet boven die van de ‘fysieke’ omzet zal stijgen. De meeste consumenten zijn er immers nog niet aan gewend. Het zal op zijn vroegst pas vanaf 2012 worden dat Best Buy het aanbod aan dvd’s in de winkels kan verminderen.

De vermaarde entertainmentformule Barnes & Nobles ziet de kansen van online verkopen inmiddels ook steeds beter in. Het is gestart met de verkoop van tweedehands cd’s en dvd’s op hun Marktplaats-site. Hierdoor heeft het een antwoord op de concurrentie van Amazon en andere online retailers. Ook speelt het meteen in op de groeiende behoefte van consumenten aan gebruikte, en dus goedkopere, producten.

De Marktplaats-site van Barnes & Noble biedt nu tientallen miljoenen boeken, cd’s en dvd’s, die worden aangeboden door een breed scala van betrouwbare particulieren. De entertainmentformule krijgt vijftien procent commissie van elk verkocht artikel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!