Louis Vuitton opent winkel in de Bijenkorf

Luxemerk Louis Vuitton gaat zijn kansen beproeven in de Bijenkorf. Het merk opent komend najaar een shop-in-shop in de Amsterdamse vestiging van de warenhuisformule. Het is het tweede verkooppunt van het Franse luxemerk in Nederland, dat sinds 2002 een eigen winkel heeft in de Amsterdamse PC Hooftstraat.

De Bijenkorf heeft de afgelopen flink wat nieuwe merken aan haar portfolio toegevoegd. Burberry, Viktor en Rolf en Sonia by Sonia Rykiel behoren tot het aanbod en vanaf komende herfst valt Louis Vuitton daar dus ook binnen.

De warenhuisketen legde vier jaar voor het eerst contact met Louis Vuitton, en vorig jaar was de overeenkomst rond. “We wilden de strategie van het warenhuis kennen en het duurde even voor we wisten hoe we hier als Louis Vuitton in pasten”, aldus Philippe Schauss, directeur van Louis Vuitton.

Het aanbod is volgens Schauss grotendeels hetzelfde als in de zaak in de PC Hooftstraat. Hij ziet de shop-in-shop in de Bijenkorf als een extra distributiekanaal. “De PC Hooftstraat is een elegante straat, helemaal gewijd aan luxe. Maar tegelijkertijd is het een bestemming waar je bewust naartoe moet gaan. De Bijenkorf ligt supercentraal, is erg zichtbaar en dat maakt luxe voor veel klanten toegankelijker.”

De Bijenkorf is niet bang dat de komst van Louis Vuitton en andere merken ten koste gaat van het eigen huismerk. “De Bijenkorf-huismerken zijn sterk", reageert directievoorzitter Jacob de Jonge. "In vierkante meters is Louis Vuitton maar een klein onderdeel van de totale Bijenkorf. Onze strategie is om te investeren in de uitbreiding van de huidige filialen. We gaan in Amsterdam, Utrecht en Den Haag groeien in vierkante meters.” 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!