'Betere huurbescherming winkelier'

De huurbescherming voor retailers moet verbeteren. Dat vindt de Tweede Kamer en die wil dat de rechter rekening houdt met belangen van ondernemers wanneer de verhuurder de winkel besluit te renoveren.

Momenteel staat er in de wet dat verhuurders 'dringend eigen gebruik' mogen gebruiken om zo, na afloop van de eerste termijn van het huurcontract van een bedrijfspand, het contract met nog een tweede termijn te verlengen. "Ondernemers hebben nu dus geen poot om op te staan, want de rechter hoeft niet eens rekening te houden met de belangen van de huurder", aldus SP-kamerlid Gesthuizen. De SP stelt samen met CDA, PvdA en GroenLinks dat het renovatieartikel wordt misbruikt.

"Het gaat om tientallen ondernemers per jaar die van de ene op de andere dag de wacht wordt aangezegd. Sommige winkeliers huurden zo'n pand al tientallen jaren. Niemand controleert of de renovatie ook daadwerkelijk plaats vindt. Maar een verhuurder kan zo bijvoorbeeld een huurder die meer oplevert in z'n pand zetten. Als winkelier ben je dus gewoon vogelvrij."

Het wetsvoorstel zal na de verkiezingen worden besproken in de Tweede Kamer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!