Beveiligd geldtransport voor kleine retailer

Kleine retailers met een relatief beperkte weekomzet kunnen door heel Nederland gebruik maken van beveiligd waardetransport. Met de Safe Express dienst biedt G4S kleine retailers de veiligheid, zekerheid en het gemak van waardetransport op maat. Het aanmelden van ophaallocaties en -data gebeurt online, het ophalen zelf in kleine, onopvallende voertuigen. De pilot in Zuidwest Nederland bleek een succes.

G4S onderzocht onlangs de beleving van waardetransport bij zowel grote als kleine retailers. Zo blijkt het gevoel van onveiligheid onder veel MKB’ers te groeien en kampen zij met een toename van overvallen en fraude met cashgeld op de werkvloer. Tegelijkertijd ervaren veel kleine ondernemers waardetransport als een kostentechnisch onhaalbare optie. Ook vinden zij de voertuigen voor waardetransport te groot en opvallend en zijn zij bang ongewenste aandacht te trekken.

Op basis van deze uitkomsten introduceert G4S onder de naam Safe Express de nieuwe budget-variant van waardetransport. Ondernemers kunnen zich voor deze dienst online aanmelden. G4S komt het papiergeld dan tijdens winkeltijden afhalen in kleine, onopvallende voertuigen, telt de biljetten in de eigen telcentrale en stort het af op een vooraf opgegeven bankrekening. Een bijkomend voordeel is dat de omzet vanaf het eerste transportmoment, verzekerd is. De kosten voor het geldtransport inclusief geldverwerking, met een maximum tot  vijfduizend euro zijn beperkt tot 14,50 euro per keer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!