Band verandert naam op last van Aldi

De Groningse partyband 'Das Aldi Combo' heeft zijn naam moeten veranderen nadat Aldi een advocatenkantoor op de groep had afgestuurd. Het supermarktconcern was niet blij met de naam van de band, die 'bewust de associatie met het merk zocht en afbreuk deed aan de reputatie van de supermarkt', aldus de advocaten van het concern.

De groep moest per direct zijn naam veranderen, anders zouden er rechtsmaatregelen volgen. "Uiteindelijk hebben we eieren voor ons geld gekozen en hebben we onze naam maar aangepast", aldus frontman André Dodde. "Misschien hadden we de bandnaam kunnen behouden met een beroep op de artistieke vrijheid. Met het voeren van het Aldi logo zaten we sowieso fout. Daar zijn we al geruime tijd mee gestopt. Maar voor Aldi was dat nog niet genoeg.

De keuze voor de opmerkelijke naam was volgens Dodde een gemakkelijke. "We kwamen vaak bij de Aldi, hielden van de rommelige sfeer. Omdat we zelf 'sleazy' muziek uit de jaren '60 en '70 spelen kwam de naam bij ons zeven jaar geleden op. Hij paste gewoon goed". Dodde denkt dat Aldi nu pas aangifte heeft gedaan omdat de band nu pas is gaan opvallen, met optredens op grote festivals. De band heeft de naam uiteindelijk verandert in 'Das Audio Combi'.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!