Actimel wint Gouden Windei

Actimel van zuivelfabrikant Danone heeft het Gouden Windei gewonnen. De prijs werd door consumentenorganisatie Foodwatch uitgereikt aan 'de grootste misleider onder fabrikanten van levensmiddelen'. 'Winnaar' Actimel werd zaterdag bekendgemaakt in het VARA-programma Kassa, zo meldt nieuwssite Nu.nl.  

Ruim een derde van de bijna 15 duizend internetstemmers bracht hun stem uit op het 'weerstandsverhogende' yoghurtdrankje. Volgens Foodwatch is de prijs terecht. ''Danone probeert met uitgekookte marketing en wetenschappelijk vertoon aan te tonen dat Actimel je weerstand verhoogt. Het wetenschappelijk bewijs is echter flinterdun en bijna niet te controleren door de gewone consument. Actimel bevat te veel suiker en de bijzondere bacteriesoort doet niets extra's", aldus de consumentenorganisatie.

De Nederlandse directeur van Danone weigerde het Gouden Windei in ontvangst te nemen. "Actimel is geen gewone yoghurt, omdat het naast gewone melkzuurbacteriën een andere exclusieve melkzuurbaterie bevat", aldus Danone in een reactie. De zuivelfabrikant zegt dat uit 26 wetenschappelijke publicaties van klinische studies blijkt dat Actimel dankzij deze unieke melkzuurbacteriën een gunstige invloed heeft op de darmflora.

Knorr Vie kreeg 21 procent van de stemmen, gevolgd door Vitamin Water van Heineken met zeventien procent, Mona Yoki Drink Aardbei met veertien procent en Active O2 met tien procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!