Google brengt internet op tv

Google brengt dit najaar, in samenwerking met Sony, televisies met toegang tot internet op de markt. Dat meldt het Algemeen Dagblad zaterdag. De zoekgigant heeft speciale software ontwikkeld die in televisies en bluerayspelers van het Japanse bedrijf zal worden ingebouwd.

Volgens Google is de televisie nog altijd het belangrijkste, grootste en beste beeldscherm in huis. "Als er een amusementsapparaat is dat mensen kennen en waar ze van houden dan is dat de tv", aldus het bedrijf op z'n blog. Met internet op de televisie kunnen consumenten gemakkelijk switchen tussen tv-kijken, surfen, foto's kijken of  het spelen van een videogame, claimt de zoekgigant. Google's internetbrowser Chrome zal worden gebruikt voor het surfen.

Marktwatchers vinden de tv met internet een slimme zet: ondanks dat computers en slimme telefoons de functie van de tv overnemen, kijken wereldwijd nog steeds vier miljard mensen televisie. De tv's zullen dit najaar in de Verenigde Staten op de markt komen. Het is nog onduidelijk wanneer de tv in Nederland op de markt komt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!