VEB klaagt Super de Boer aan

Supermarktketen Super de Boer wordt door de Vereniging van Effektenbezitters (VEB) aangeklaagd wegens het te laat verstrekken van koersgevoelige informatie. Dat liet de VEB maandag weten, zo meldt Z24.

Super de Boer liet op 18 september 2009 weten een overnamebod van branchegenoot Jumbo te hebben ontvangen. Al dagen voor deze melding liep de koers van Super de Boer echter om onverklaarbare redenen op. Daarnaast was er ook sprake van een groter handelsvolume.

Achteraf is duidelijk geworden dat Jumbo Super de Boer al op 4 september over een mogelijk bod had benaderd. Volgens de VEB had Super de Boer de interesse van Jumbo direct moeten melden. Op die manier hadden aandeelhouders de tijd gehad te besluiten hun aandelen al dan niet te verkopen voordat het bod daadwerkelijk op tafel lag. Die mogelijkheid werd de meeste aandeelhouders nu ontzegd, aldus de VEB.

Gezien de koersbewegingen voor 18 september had een aantal beleggers blijkbaar toch weet van de overnameplannen. Zij konden wel profiteren van de koersstijgingen. De beleggers die van niets wisten zijn hierdoor gedupeerd, aldus de VEB.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!