iDeal werkt aan mobiel betalingssysteem

Nederlandse banken werken samen aan een betaalsysteem dat mobiel betalen makkelijker moet maken dan het nu is. Het systeem zal de mobiele variant van iDeal worden. Dat bevestigt een woordvoerder van iDeal-beheerder Currence, zo meldt Emerce op zijn site.

De nieuwe interface, die in eerste instantie bedoeld is voor bouwers van sites en vermoedelijk ook applicaties, heeft twee doelen. Zo zal hij de mobiele e-commerce een stap vooruit brengen. Wanneer consumenten makkelijker mobiel kunnen betalen, zal men daar meer gebruik van gaan maken. Webwinkel bol.com werkt bijvoorbeeld nog met acceptgiro’s bij mobiele bestellingen.

“In de nieuwe opzet is het niet noodzakelijk dat je voor een veilige transactie een identifier bij je hoeft te dragen om mobiel te betalen”, aldus de woordvoerder van Currence. Daarbij wordt verwezen naar het kastje waarmee men banktransacties nu autoriseert. Hoe het nieuwe mechanisme eruit ziet is nog onduidelijk. Ook is het nog niet duidelijk wanneer het systeem zal verschijnen.

Ook is het de bedoeling de buitenlandse markt te verleiden met een nieuwe mobiele interface. Door iDeal zowel voor het vaste als mobiele web geschikt te maken, moeten buitenlandse banken ertoe worden overgehaald het Nederlandse betaalsysteem in hun landen toe te passen.

Currence en Thuiswinkel.org zijn het erover eens dat iDeal het beste interbancaire systeem is om veilig online betalingen te verrichten aan webwinkels. In het buitenland vinden ze echter weinig draagkracht, omdat er moeilijk launching partners te vinden zijn. Sommige banken kiezen liever voor Maestro’s systeem dan dat van de Nederlandse banken. Internationaal werkende webwinkels kiezen tot die tijd voor systemen als Paypal, Google Checkout of Amazon Payments.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!