Lin-o-Lux stopt met franchise

Linnenshopketen Lin-o-Lux heeft gekozen voor een retailsamenwerkingsvorm en zal het franchisedenken in formulevorm los laten. Tijdens de ledendag van het onderdeel van retailorganisatie Intres werd door aangesloten Lin-o-Lux-ondernemers positief op de toekomstplannen gereageerd .

Binnen Intres verschuift Lin-o-Lux naar de afdeling retailsamenwerking wonen en waardoor de formule met ingang van 1 mei 2010 valt onder verantwoording van Joop Jorritsma, general manager wonen.

Volgens Piet Dekker, eigenaar van vestigingen Heerhugowaard en Alkmaar, heeft Lin-o-Lux met deze verandering een goede weg ingeslagen. “Binnen Lin-o-Lux is vooral behoefte aan een samenwerkingsvorm ‘aan de achterkant’, zoals gezamenlijke inkoop/collectionering, centrale betaling, marketingcommunicatie, bedrijfsvergelijkingen en groepsgebonden activiteiten.” 

“Hoewel aan de voorzijde de samenwerking zichtbaar blijft in de uniforme uitstraling, heeft de groep toch ook graag de vrijheid in het samenstellen van verschillende collecties per winkel. Die zelfstandigheid was niet mogelijk binnen het formulebedrijf. Met de keuze voor retailsamenwerking behouden wij voor de toekomst een stuk vrijheid en dat wordt door het gros van de ondernemers zeer op prijs gesteld”, zegt Dekker.

“Lin-O-Lux is een belangrijk onderdeel voor Intres Wonen en vult het totale programma goed aan. Het geheel met onze slaapspecialisten en gemengde meubelzaken is nu compleet”, aldus Jorritsma. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!