Visa introduceert betaalkaart met toetsenbord

Visa begint met de uitrol van Visa CodeSure, een online-afrekensysteem dat gebaseerd is op een betaalkaart met ingebouwd toetsenbord en beeldscherm. Hiermee hebben kaarthouders om te kunnen betalen een unieke code nodig, die ze krijgen na het invoeren van hun pincode.

CodeSure werkt op creditcards van Visa, debetkaarten en prepaid-kaarten. Volgens het concern hoeven webwinkeliers geen aanpassingen te doen om de betaalwijze te kunnen aanbieden. Visa heeft de kaart het afgelopen jaar uitvoerig getest.

"Deze exclusieve oplossing van Visa is een extreem eenvoudige manier om van betaalveiligheid te genieten zoals we dat nu in de winkelstraat doen met pin en chip", aldus Sandra Alzetta van Visa.

Omdat er bij iedere online-transactie een unieke code is vereist, moet de betaalkaart net als bij iDeal fysiek aanwezig zijn bij betaling. Hiermee gaat CodeSure verder dan SecureCode, Visa´s merknaam voor 3-D Secure, waarbij de identiteit van de kaarthouder ook dient te worden bevestigd. Volgens directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org verloopt de invoering van 3-D Secure naar wens.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!