De Fietsfabriek failliet

De Amsterdamse fietsenmaker 'De Fietsfabriek' heeft haar faillissement aangevraagd. Dit meldt RTLZ woensdag.

De Fietsfabriek heeft volgens ingewijden een schuld van 1,2 miljoen euro op een jaaromzet van drie miljoen. Het bedrijf heeft zestig werknemers, waarvoor ontslag is aangevraagd. Er zou sprake zijn van 'een grote hoeveelheid schuldeisers'. Eigenaren Yalçin Cihangir en David Deutsch hebben het faillissement zelf aangevraagd. 

''Het is zaak zo snel mogelijk door te starten. De kans daarop is reëel", aldus de curator. "Ze hebben ons verteld dat de conjunctuur tegenzat. Ze zagen dalende omzetten. Ik heb begrepen dat er wel een reddingspoging is gedaan, maar dat is op niets uitgelopen." Cihangir, net terug van de fabriek in Turkije, wil pas commentaar geven wanneer de doorstart is geslaagd.

Voor de negen franchisehouders van De Fietsfabriek is het faillissement nieuw. ''We weten hier niets van", aldus één van hen in Het Parool. ''Alhoewel het al een hele tijd duidelijk was dat het niet goed ging." Volgens hem is het faillissement te wijten aan de banken. ''Die zijn steeds strenger geworden. Als een bank niet meewerkt, dan houdt het op."

Dat het met De Fietsfabriek al een tijd wat minder ging, was al te merken aan het aantal sluitende filialen. Zo gingen in onder meer Utrecht en Amsterdam een aantal winkels dicht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!