'Mannen houden niet van winkelen'

Ruim 47 procent van de mannen beleeft absoluut geen plezier aan winkelen. Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Cape Comfort, een webwinkel voor maatoverhemden. Drukke zaterdagen en opdringerig personeel zijn voor de Nederlandse man de grootste ergernis.

Tevens baalt 51 procent van de ondervraagde mannen er regelmatig van niet te vinden wat hij zoekt. Daarbij klaagt 38 procent over de hitte in de winkels. Toch hoeven traditionele winkels niet bang te zijn dat mannen in de toekomst wegblijven; 51 procent koopt het meest van zijn kleding in een echte winkel. Ondanks het feit dat bijna de helft van de respondenten in een stenen winkel zegt te worden verleid tot meer aankopen en liever op internet shopt.

Volgens Evert Beumer van Cape Comfort zijn de webwinkel en de 'echte' winkel voor retailers dan ook de slimste combinatie. "Als webwinkel voorzien we in een duidelijke behoefte. Bij ons kan de klant in alle rust en op een door hem gekozen moment winkelen. Dat doen ze over de hele week verdeeld, zowel overdag als 's avonds. Een duidelijke piek is te zien op zondag."

Uit het onderzoek van Cape Comfort blijkt verder dat 72 procent van de mannen zijn eigen kleding koopt. Slechts vijftien procent geeft aan dat ook de partner zijn kleding koopt. Een op de tien mannen koopt zijn kleding met partner.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!