‘Machtsmisbruik supers is mythe’

Dick Boer heeft in een eerste toespraak als CBL-voorzitter korte metten gemaakt met critici die stellen dat supermarkten hun machtspositie misbruiken.

"Uit onderzoek van zowel de NMa als de Europese Commissie blijkt dat de Nederlandse supermarkten de afgelopen jaren niet in staat waren de prijsverhogingen van voedselfabrikanten door te berekenen. Integendeel: supermarkten hebben flink op hun marge moeten inleveren", aldus Boer bij de presentatie van het CBL-jaarverslag. 

Het CBL wil in de brochure ‘Over tevreden consumenten, de rol van supermarkten’ de Kamercommissie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit overtuigen van de visie van supermarkten op de werking van levensmiddelenketen en de rol die supermarkten hier in hebben. "Die publicatie plaatst de discussies over de vermeende marktmacht, marges en verwijten aan het adres van supermarkten over hoge winsten in een juist perspectief", aldus Boer.

Tevens roept het CBL het kabinet op met maatregelen te komen die de economie stimuleren. "Laat klanten hun boodschappen doen op tijden en dagen die hen goed uitkomen." Ook ziet het CBL niets in btw-verhogingen of uitbreiding van statiegeldregelingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!