Concurrenten huren 'Walmart-killer' in

Concurrenten van Walmart huren steeds vaker de Saint Consulting Group in, om nieuwe vestigingen van het Amerikaanse retailconcern tegen te houden. Dat meldt Distrifood op zijn site.

Saint is gespecialiseerd in het mobiliseren en juridisch ondersteunen van lokale protestacties. Grote retailers als Supervalue, Safeway en Ahold maken in de Verenigde Staten graag gebruik van de diensten van de ‘Walmart-killer’.

Retailgigant Walmart stuit in zijn expansiedrift steeds vaker op protesten wanneer er plannen op tafel liggen om weer een nieuwe mega-vestiging te openen. Het concern vocht al in honderden dorpen en steden juridische gevechten uit met activisten en vakbonden. Naar nu blijkt krijgen lokale tegenstanders hierbij professionele ondersteuning, zonder dat soms zelf te weten.

De dienstverlening die Saint levert is gebaseerd op de dezelfde tactieken als campagnes van politici. Een medewerker gaat tijdelijk wonen in de plaats waar Walmart een nieuwe winkel wil openen en gaat zich daar actief mengen onder tegenstanders. Hij bombardeert het project, met petities, telefoonpanels en websites, tot een controversieel onderwerp en neemt veelvuldig contact op met lokale politici, zeggende dat hij een inwoner van de plaats is.

Het consultingbedrijf voerde in de afgelopen decennia zo’n vijftienhonderd campagnes tegen olieraffinaderijen, mijnbouw, winkelcentra en vuilstortplaatsen. Giant Food Stores, eigendom van Ahold, huurde Saint bij 53 projecten in en vertraagde hiermee de komst van Walmart tot vier jaar. Vakbonden zouden soms een deel van de rekening van Saint hebben betaald.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!