Vuvuzela’s verkopen als warme broodjes

Er wordt steen en been over geklaagd, maar de vuvuzela’s zijn een ware verkoophit. In Europa zijn al ruim anderhalf miljoen stuks van de Afrikaanse toeters verkocht. Dat meldt de Zuid-Afrikaanse fabrikant Masincedane Sport, aldus dagblad De Pers.

Zo verkocht supermarktketen Sainsbury’s al 22 duizend rode exemplaren. De retailer bestelde 25 duizend vuvuzela's bij, die naar verwachting voor de wedstrijd van het Britse elftal tegen Algerije op vrijdag al zijn uitverkocht. Internetwinkel Amazon heeft laten weten dat de verkoop met duizend procent is gestegen.

“Iemand in Dubai wilde er tienduizend hebben. Als iemand nog ergens een half miljoen vuvuzela's heeft liggen, kan hij erg rijk worden'', aldus de eigenaar van de internetwinkel thevuvuzelaman.co.uk maandagavond in Britse media. Hij verkocht in één weekend duizend exemplaren.

De Duitsers Frank Urbas en Gerd Kehrberg verdienen flink op de toeterverkoop in Europa. Zij kochten vorig jaar van Masincedane Sport de rechten op de doorverkoop van de vuvuzela's in de Europese Unie. Ze hebben enkele miljoenen toeters laten maken in Duitsland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!