Meeste koopkracht in Utrecht

Inwoners van de provincie Utrecht hadden het afgelopen jaar gemiddeld het meest te besteden van alle Nederlanders. Zij zitten met 16.759 euro negen procent boven de 15.409 euro van de gemiddelde Nederlander. Inwoners van de provincie Groningen zitten er elf procent onder met gemiddeld 13.682 euro per persoon. Dit blijkt uit de Nederlandse kaart van marktonderzoekbureau GfK .

Op deze kaart worden netto-inkomsten van de bevolking weergegeven. Hierbij wordt rekening gehouden met sociale uitkeringen en kinderbijslag, maar geen rekening met verschillen in kosten van levensonderhoud in de regio's. Uitgaven aan huur, verzekeringen, gas en stroom zijn niet van de bedragen afgetrokken.

Ook op korte afstanden zijn er aanzienlijke verschillen in koopkracht. Wanneer er gekeken wordt naar koopkracht per postcodegebied blijken de rijkste inwoners te wonen in Wassenaar. Zij hebben gemiddeld 168 procent meer koopkracht dan het landelijk gemiddelde. Inwoners van buurgemeente Den Haag moeten het soms doen met minder dan twee derde van het landelijk gemiddelde.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!