Nestlé naar rechter om imitatie-Nespressocups

Nestlé stapt twee maanden nadat Sara Lee begon met het verkopen van imitatie-Nespressocupjes naar de rechter. Nespresso is met een omzet van 2 miljard euro een enorm merk voor Nestlé die alsmaar blijft groeien.

De cupjes hadden exclusief moeten blijven. Het concern verkoopt Nespresso met name via internet. Sinds het begin in 1989 werden er ruim twintig miljard cupjes en twaalf miljoen Nespressomachines verkocht.

Afgelopen april ging Sara Lee de strijd aan. Het concern achter onder meer Douwe Egberts kwam onder de naam L’OR Espresso met cupjes van 29 eurocent per stuk. Dit is circa vier eurocent minder dan originele Nespressocupjes. De L’OR-cupjes zijn op veel meer plekken verkrijgbaar. Hierbij kreeg Frankrijk de primeur. Bij succes volgt de rest van de wereld.

Sara Lee zegt zelf geen enkel patent van Nestlé te schenden. "Onze cupjes passen in Nespresso-apparaten. Maar de capsules zijn anders in vorm, formaat, materiaal, eigenlijk in alles." Na twee maanden zijn er twaalf miljoen cupjes verkocht in Frankrijk. "We willen een keuze in koffiesmaken geven", aldus de woordvoeder van Sara Lee.

Nestlé wil dat de koffie van Sara Lee niet langer uit hun Nespressomachines komt. "Wij verwelkomen competitie", aldus een Nestléwoordvoerder, "we gedijen er zelfs bij. Maar als ons intellectueel eigendom wordt geschonden, verdedigen we onze rechten."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!