Marqt zet honderd procent electrische vrachtwagen in

De winkels van Marqt in Amsterdam zullen voortaan met een honderd procent elektrische vrachtwagen worden beleverd. Dat meldt Distrifood op zijn site. Het bedrijf 020stadsdistributie.nl zal het grootste deel van de logistieke afhandeling voor de winkelketen op zich gaan nemen. Tevens zullen de 26 verschillende leveringen van de goederen worden gereduceerd naar slechts één levering.

"Een grote stap vooruit’, aldus Marqt-oprichter Quirijn Bolle. De goederen voor Marqt worden op het Food Center Amsterdam gebundeld om in één keer naar de winkel te kunnen. "In onze selectie producten is duurzaamheid de belangrijkste pijler, maar ook in de totale keten streven wij dit na. Transport is daar een onderdeel van en we hebben nu eindelijk de schaalgrootte bereikt om daarin naar wens te optimaliseren", aldus Bolle.  

020Stadsdistributie.nl is de eerste vervoerder in Nederland die fijnmazige distributie door middel van elektrisch vervoer uitvoert. De honderd procent elektrische vervoersmiddelen zijn uitgerust met een zogeheten cryogene koeling en kunnen een temperatuur van -29 graden halen. Zo kunnen met deze voertuigen naast droge waren, ook koel- en vriesproducten worden getransporteerd. Het bedrijf wil in de toekomst ook leveren aan andere retailers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!