‘Gemeente gaat over koopzondagen’

Detailhandel Nederland vindt dat gemeenten moeten beslissen over de koopzondag. Of en hoe vaak de lokale winkels hun deuren op zondag mogen openen is een keuze die door de gemeente gemaakt zou moeten worden en niet door de centrale overheid, stelt de brancheorganisatie donderdag.

Detailhandel Nederland steunt daarmee een initiatief wetsvoorstel van D66 en Groen Links van die strekking. De organisatie noemt het daarbij ‘hoogst onwaarschijnlijk’ dat het huidige wetsvoorstel om het aantal koopzondagen te beperken het zal halen. Het wetsvoorstel wordt gedaan namens de Nederlandse regering op initiatief van de ChristenUnie

Sinds de laatste verkiezingen is er in de Tweede Kamer geen meerderheid meer voor het inperken van de koopzondag, constateert de branchevereniging.

Detailhandel Nederland heeft berekend dat het beperken van koopzondagen volgens het huidige regeringsvoorstel de Nederlandse detailhandel één miljard tot 1,5 miljard euro omzet per jaar en 24 duizend banen zou kosten. "We maken ons in onze contacten met politiek Den Haag dan ook hard voor gemeentelijke besluitvorming over koopzondagen", zegt een woordvoerder van Detailhandel Nederland tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!