Groen licht voor salaris M&S-topman Bolland

De salarisvoorstellen voor de topbestuurders van Britse warenhuisketen Marks & Spencer (M&S) hebben de kritiek doorstaan. Aandeelhouders van het retailbedrijf gaven woensdag hun zegen.

De kersverse Nederlandse bestuursvoorzitter Marc Bolland kan daardoor rekenen op een beloningspakket ter waarde van vijftien miljoen pond (achttien miljoen euro). Eerder was er nog hevige kritiek op het bedrag dat de Nederlandse zakenman is toegezegd.

Bolland trad begin dit jaar in dienst bij Marks & Spencer. Daarvoor bekleedde hij topposities bij de Britse supermarktketen Morrisons en bij bierbrouwer Heineken.

Een grote meerderheid (91,4 procent) van de aandeelhouders steunde de salarisplannen. Niettemin was er ook kritiek. Een kritische aandeelhouder haalde nog wel uit naar Bolland: “Het enige verschil tussen u en mij is dat ik nog steeds mee moet doen aan de loterij, u niet.” M&S-topman Stuart Rose suste de boel door te zeggen dat Bolland het grootste deel van de toelage alleen krijgt als hij zijn doelstellingen haalt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!