‘Zwaardere straf voor winkeldief’

Winkeldiefstal moet harder worden bestraft. Retailers moeten daarnaast makkelijker aangifte kunnen doen. Daarvoor pleit een Kamermeerderheid, zo meldt De Telegraaf.

Slechts een klein deel van de retailers geeft diefstal aan bij de politie. Reden om niet naar de politie te stappen, is volgens de winkeliers dat ze geen tijd of bewijs hebben om aangifte te doen. De VVD betreurt de huidige gang van zaken. “Het beleid van het vorige kabinet op dit punt is totaal niet effectief geweest”, aldus VVD-kamerlid Teeven.

De VVD pleit ervoor dat winkeldieven na drie vergrijpen de maximale gevangenisstraf van drie jaar wordt opgelegd. Daarnaast wil Teeven dat er in winkels in burger gesurveilleerd kan worden en dat de boetes omhoog gaan. Ook PvdA, PVV en SP pleiten voor hogere boetes en gemakkelijkere aangifte via internet.

De SP pleit voor gebieidsverboden voor winkeldieven en de partij wil dat ondernemers schadeloos worden gesteld. “Het is tijd voor stevige actie”, aldus SP-Kamerlid Gesthuizen. “Door de halfzachte aanpak van winkelcriminaliteit voelen velen zich in de steek gelaten.”

Lees ook: Schadepost winkeldiefstal groeit

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!