Weer minder auto’s verkocht

Voor de derde achtereenvolgende maand zijn er in de Europese Unie (EU) minder nieuwe personenauto’s verkocht. In juni daalden de verkopen met 6,9 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van de Europese organisatie van autofabrikanten ACEA.

Over het eerste halfjaar werden ongeveer evenveel nieuwe auto's op naam gezet als in de eerste zes maanden van 2009. Vergeleken met de eerste zes maanden van 2008, voordat de economische crisis in volle hevigheid was losgebarsten, werden in de eerste helft van 2010 ruim tien procent minder auto's verkocht.

De Duitse automarkt kreeg afgelopen maand flinke tikken. Bij onze oosterburen daalde de verkopen met bijna een derde (32,3 procent). Vorig jaar riep de Duitse overheid een genereuze sloopregeling in het leven om de auto-industrie overeind te houden en dat werkte. Nu zit de markt op slot. Ook in Italië daalden de verkopen fors, met 19,1 procent. Frankrijk zag de markt met 1,3 procent krimpen.

In het Verenigd Koninkrijk (10,8 procent) en Spanje (25,6 procent) werden wel fors meer nieuwe auto's verkocht. De sterkste stijging was voor Ierland met een verkoopplus van maar liefst 75,8 procent. De grootste daling was voor Slowakije met een min van 40,6 procent.

In Nederland plusten de verkopen in juni 44,1 procent en in het eerste halfjaar 22,3 procent. In de eerste zes maanden van het jaar werden in totaal in de EU 7,3 miljoen nieuwe auto's op naam gezet, een minieme stijging van 0,2 procent vergeleken met dezelfde periode in 2009.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!